מדריך חיפוש עבודה בישראל

דמי אבטלה לחיילים משוחררים

חיילים משחררים אשר יוצאים אל האזרחות, יהיו לרוב מעט אבודים: הם לא גיבשו עדיין את המחשבות לגבי העתיד, לא בטוחים מה כדאי להם לעשות ואיך לעשות זאת נכון. כדי 'לרכך' את הכניסה אל העולם האמיתי, מציעה להם המדינה שלל מענקים ותוספת חשובה שאין לזלזל בה: דמי אבטלה לחיילים משוחררים.

כל חייל משוחרר שסיים שירות של 24 חודשים לפחות בצה"ל, זוכה למענק שחרור של כמה אלפי שקלים עם יציאתו לאזרחות. בהמשך, אם יעבוד במשך חצי שנה בעבודה שנחשבת מועדפת, הוא יזכה למענק נוסף. לאחר מכן, הוא יוכל לזכות בדמי אבטלה, אם יהיה מובטל ולא ימצא עבודה מתאימה.

כמובן שהתנאים לקבלת דמי האבטלה כוללים גם כאן את תקופת האכשרה, כמו לכל אזרח אשר מבקש לקבל קצבה זו. אבל, על פני האזרח הרגיל, לחייל יש יתרון מסוים: תקופת השירות שלו נחשבת בחלקה כחלק מתקופת האכשרה, עד לכמות של 180 ימים. וזה אומר, שהחייל זקוק לעוד 120 ימים מקסימום כדי להיות זכאי לדמי האבטלה.

ויש עוד 'צ'ופרים': אם אותו חייל יחליט להצטרף לתכנית הכשרה מקצועית מטעם לשכת התעסוקה בשנה הראשונה שלאחר שחרורו, הוא יהיה פטור מתקופת האכשרה ולמעשה יקבל את דמי האבטלה מהיום בו תחל ההכשרה המקצועית. בסך הכל, יכול לקבל חייל משוחרר דמי אבטלה במשך 70 יום, שעל כל יום יקבל לפחות 102.28 ש"ח (בתקופת ההכשרה - לפחות 71.60 ש"ח).

תנאים אלו תקפים גם לגבי מי שהצטרף לשירות הלאומי וביצע את תקופת השירות במשך 24 חודשים לפחות. בת שירות לאומי ששירתה שישה חודשים לפחות והתחתנה תוך 30 יום מהיום בו הפסיקה את השירות הלאומי, תיחשב כמי ששירתה 24 חודשים ותזכה לכל אותן זכויות שהזכרנו כאן.

שתף תוכן זה עם חבריך!

כללי

לימודים בחו"ל

הכנה לעבודה

זכויות עובדים

מדריכי חיפוש עבודה

חיפוש לפי תחומים

מפרסמים ונותני חסות

ג'וביק קבוצת נישה השמה דנאל משאבי אנוש

הטיפים המקצועיים שלנו לכתיבת קורות חיים אטרקטיביים ורלוונטיים.

קרא עוד

כל מה שאתה צריך לדעת כדי להתכונן לקראת ראיון העבודה.

קרא עוד

כיצד למקסם את מאמצי חיפוש העבודה בעזרת חברות השמה.

קרא עוד