מדריך חיפוש עבודה בישראל

מכתב מקדים

עבדת לא מעט על קורות החיים שלך. ניסחת ושיפצת וחידדת וניפית - והנה המסמך עומד לפניך, מוכן לשליחה. ואז אתה עוצר ושואל את עצמך: אבל למה שהמעביד יבחר דווקא בקורות החיים האלו? מה יבדיל אותי מהאחרים? התשובה לכך פשוטה והיא נקראת מכתב מקדים - הכלי שלך לחדור לליבו של המעסיק הפוטנציאלי.

במקרים רבים - ובמיוחד במשרות מבוקשות מאוד - מעסיק פוטנציאלי יכול לפגוש בכמה עשרות קורות חיים, וזו כמות יומית בלבד. חשוב על הכמויות שהוא צריך לסנן ותבין מדוע חשוב שתבלוט מעל כולם. נכון, אם קורות החיים שלך נכתבו כמו שצריך יש סיכוי גדול שהמעסיק יחשוב שאתה מתאים, אבל מה יגרום לו להיעצר דווקא כשיגיע למסמך שלך? הרי הכי פשוט לדפדף הלאה מול עוד מסמך שגרתי.

אז מצד אחד, אפשר להפוך את קורות החיים למסמל מעניין יותר, עם תמונה אישית ואולי צבעים בולטים יותר לעין, או גופן שונה מהרגיל וסימנים שונים שמושכים את העין. אבל, כשאתה רוצה להתקבל למשרה באמת טובה, כל אלו לא מתאימים. הם לא רשמיים מספיק ויהפכו את קורות החיים שלך לפרוספקט שיווקי ולא למסמך שיקדם אותך.

מכתב מקדים הוא הדבר הטוב ביותר שתוכל לעשות כדי למשוך את תשומת הלב של המעסיק שלך. זה בדיוק המקום לעוד כמה מילים שיציגו בפני המעסיק מי אתה באמת, ולא דרך סעיפים סטנדרטיים ויבשים, ללא עומק, המשותפים לעוד מאות אנשים שהגישו מועמדות יחד איתך. זה המקום לשכנע באמת.

מה כדאי לכתוב במכתב המקדים?

את כל מה שאתה. את כל מה שלדעתך הופך אותך למועמד מוביל למשרה, או לפחות למועמד שכדאי לשקול אותו ברצינות. מישהו לא 'רגיל', שיעשה את העבודה אחרת מכולם ויועיל לחברה שבראשה עומד המגייס.

לכן, המכתב המקדים הוא המקום להרחיב מעט על ניסיונך, לפרט מה בדיוק עשית בתפקידים הקודמים ולהדגיש את היכולות הרלוונטיות לתפקיד. כאן המקום גם לפנות אל המעסיק בצורה אישית, 'לדבר אליו' ולא לכתוב בצורה יבשה.

חשוב לציין כי המכתב המקדים חייב להיות קצר וקולע. זה לא המקום לסיפורים ולמעשיות אודות חייך מהרגע בו נולדת, אלא כמה שורות (10-20 לכל היותר) בהן תספר אך ורק על מה שחשוב שהמעסיק יידע, כדי שיוכל לבחור דווקא בך. הכנס את כל העניינים הרלוונטיים, השמט את כל מה שאינו חשוב.

היכן מצרפים את המכתב המקדים?

בעבר, למכתב המקדים היה מקום משל עצמו - כמעין דף פתיחה לקורות החיים. הוא היה מסומן בתור הדף הראשון, עם הבהרה מתאימה לכך שממתינים אחריו קורות החיים של המועמד (על ידי כותרת מתאימה, עימוד, הפנייה וכדומה).

כיום, עדיין ישנו מקום למכתב מקדים כזה, אך מאחר ורובינו שולחים קורות חיים דרך האינטרנט ובייחוד באמצעות הדואר האלקטרוני, הרי שגוף המייל הוא המכתב המקדים שלכם. אכן, תיבת המייל היומיומית הופכת לרגע אחד למקום בעל חשיבות עצומה. התייחס לכך בהתאם.

התייחסות המעבידים למכתב מקדים

בגדול, בישראל לא מדובר במנהג עתיק יומין כמו בחו"ל למשל. ישנן מדינות בהן לא נהוג לשלוח קורות חיים ללא מכתב מקדים, כדי לכבד את המעמד, את המועמד ואת המעסיק. בישראל, עניין זה פחות 'תפס'.

אבל, בעידן המיילים, למכתב המקדים התפנה מקום של כבוד. גם כאן בישראל, יצפה כל אדם שמחפש עובדים חדשים, לקבל מכתב מקדים - גם קצר ומתומצת - שיעיד יותר מכל על הרמה של שולח קורות החיים. במצב כזה (במיוחד משום שהמכתב המקדים במייל הוא משהו שאי אפשר לפספס), למילים הללו יש השפעה עצומה על עתידך. זכור זאת.

שתף תוכן זה עם חבריך!

כללי

לימודים בחו"ל

הכנה לעבודה

זכויות עובדים

מדריכי חיפוש עבודה

חיפוש לפי תחומים

מפרסמים ונותני חסות

ג'וביק קבוצת נישה השמה דנאל משאבי אנוש

הטיפים המקצועיים שלנו לכתיבת קורות חיים אטרקטיביים ורלוונטיים.

קרא עוד

כל מה שאתה צריך לדעת כדי להתכונן לקראת ראיון העבודה.

קרא עוד

כיצד למקסם את מאמצי חיפוש העבודה בעזרת חברות השמה.

קרא עוד