טיפים לכתיבת קורות חיים עבור מחפש עבודה
כל מחפש עבודה מכין קובץ ובו קורות חיים כצעד ראשון בדרך למציאת עבודה חדשה, שהרי עבור רוב רובן של המשרות המוצעות הסינון ההתחלתי הוא על סמך קורות החיים. הקפדה על מספר כללים בכתיבת קורות החיים עשויה לשפר את סיכוייו של מחפש עבודה להרשים את מי שקורא את קורות החיים (בין אם זה המעסיק עצמו, בין אם מי מטעמו ובין אם אנשי חברת השמה/ כוח אדם) ולקצר את התהליך של חיפוש עבודה.
הכלל הראשון בקשר לכתיבת קורות חיים עליו כדאי כי כל מחפש עבודה באינטרנט יקפיד הוא תמציתיות.
כל פרסום הצעת עבודה גורר קבלת מאות ולפעמים אף אלפי קורות חיים, ולאף אחד אין סבלנות לעבור על מגילות ארוכות ומרובות פרטים בלתי רלוונטיים, ועל כן חשוב להיות תמציתי ולהדגיש רק את מה שחשוב באמת ? את הפירוט אפשר לשמור לשלב הראיון.
מחפש עבודה שיכתוב את קורות החיים שלו שלא על פי הפורמט המקובל מסתכן בכך שקורות החיים שלו יושלכו לפח מבלי שאף עין אף תרפרף עליהם. הסיבה לכך פשוטה: מעסיקים וחברות כוח אדם והשמה מקבלים כמות אדירה של קורות חיים, ובאופן טבעי הם רוצים לראות מייד את הפרטים הבסיסיים כמו השכלה וניסיון ולא לנסות לדוג אותם בזמן שהם מפוזרים לאורך כל הדף.
הפורמט הוא: פרטים אישיים (שם, תאריך לידה, טלפון, דוא"ל ומצב משפחתי ? כל אחד בשורה נפרדת), השכלה (טווח הזמן שבו נרכשה ההשכלה הספציפית, התעודה או התואר ומקום הלימודים ? כל אחד בשורה נפרדת ובסדר כרונולוגי הפוך, כלומר קודם אוניברסיטה ואח"כ תיכון, למשל), ניסיון מקצועי (באותו פורמט כמו ההשכלה), שירות צבאי, שליטה ביישומי מחשב, שליטה בשפות שונות, כישורים ספציפיים, תכונות אישיות והערות.
מחפש עבודה ששולח את אותן קורות חיים בדיוק לכל משרה שהיא מפחית מסיכוייו למצוא עבודה חדשה. לעומת זאת, השקעה של כמה דקות בהתאמת הקובץ הנשלח אל המשרה הספציפית ואל המעסיק הספציפי עשויה לשפוך אור חדש על אותו מחפש עבודה, להציג אותו באופן מחמיא יותר ואף להוות את ההבדל בין זימון לראיון עבודה (ולאחריו קבלה לעבודה) לבין השלכת קורות החיים לפח.
דרך מקובלת אחרת היא להוסיף מכתב נלווה, תמציתי אף הוא, לקורות החיים.
מחפש עבודה? לא כדאי לטעות בקורות החיים..
לכאורה מדובר בעצה מובנת מאליה, אבל כל מי שמכיר מישהו שעובד בחברת השמה או כוח אדם יכול לשאול אותו בכמה מקורות החיים ישנן טעויות הקלדה או שגיאות בעברית...
באופן טבעי, טעויות שכאלה מותירות רושם שלילי על מי שקורא את קורות החיים ומפחיתות את הסיכוי כי קורות החיים אכן יפתחו דלתות בפני מחפש העבודה. בנוסף רצוי להימנע מקורות חיים הכתובים במגוון פונטים, גדלים או צבעים, שכן הדבר יוצר עומס יתר על העין ומיותר לגמרי. כדי להדגיש דברים חשובים ניתן "להסתפק" בקו תחתי או בבולד.