מידי חודש אנחנו מעבירים כסף לביטוח לאומי. בין אם מדובר בשכירים אם עצמאיים - את חובתנו למוסד הזה אנחנו משלמים בקביעות, גם אם מדובר באדם שמקבל משכורת מינימום וגם אם מדובר במישהו שמרוויח 100 אלף ש"ח בחודש. אבל, מישהו חשב פעם למה אנחנו עושים את זה? התשובה פשוטה: כדי לקבל זכויות ביטוח לאומי.
כשאתם קונים רכב חדש, אתם יודעים שחלק מהעניין הוא לעשות לו ביטוח. החלק של ביטוח החובה הוא לא עניין של שאלה בכלל, ואם תרצו, תוכלו להוסיף לו ביטוח של צד ג' וביטוח מקיף. אז אם אתם עושים את זה עם הרכב, למה שלא תעשו את זה גם עם החיים שלכם?
העיקרון של פוליסת ביטוח הוא ברור: זהו כסף שאנחנו שמים בצד למקרה ויקרה מקרה שבו תתממש התקרית שבגללה חסכנו את אותו כסף, מה שנקרא 'מקרה מזכה'. כלומר: אנחנו שמים כסף בצד משום שאנחנו חוששים שיקרה משהו לדבר שאותו אנחנו מבטחים - למכונית שלנו, לבית שלנו, לחסכונות שלנו וכדומה.
עצם החיסכון הזה, שהוא לא חיסכון רגיל אלא תשלום לעת צרה, שחוזר אלינו לא תמיד באותה הרמה שאותה השקענו אותו, הוא שעוזר לנו להיות נטולי דאגות, להבין שאפשר לעשות דברים בלי לדאוג יותר מידי ולדעת, יותר מכל, שיש לנו רשת ביטחון. זכויות ביטוח לאומי הן רשת הביטחון לחיים שלנו.
כאשר אנחנו מעבירים כסף מידי חודש למוסד לביטוח לאומי, אנחנו בעצם מבטחים את עצמנו מהרבה מאוד דברים. אנחנו לא יודעים את זה, אבל כל כסף שמועבר לביטוח הלאומי, הוא הביטחון שלנו שאכן יהיה לנו כיסוי במקרים רבים, חלקם אפילו לא איומים ונוראיים כמו שאנחנו חושבים, אלא חלק מהחיים שלנו. הנה כמה זכויות ביטוח לאומי שאנחנו זכאים להן בזכות הכסף שאנחנו מעבירים מידי חודש לביטוח הלאומי: